27.9.2015

Herkullinen ja helppo omenapiirakka!


Perus omenapiirakka sopii ihanasti syksyyn ja toimii aina. Ainakin tällä reseptillä maistuu niiiin hyvältä! Resepti oli alunperin raparperi-mansikkapiirakka (joka myös on erittäin hyvää) vehnäjauhoilla, normaalilla sokerilla ja maidolla, mutta nyt tein sen omenoilla, gluteenittomana, steviasokerilla makeutettuna ja nesteytykseen laitoin maidon tilalle appelsiinimehua.

Ainekset
  • 175 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria ( noin 1dl steviaa)
  • 3 dl jauhoja (gluteenittomaan esim. sunnuntai)
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl maitoa (itse laitoin tropicana appelsiinimehua, antaa hyvän maun)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 pientä omenaa
  • Vajaa tl kanelia 


Sulata rasva ja sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Lisää jauhoja hiljalleen, ettei taikinasta tulisi liian kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun noin kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito/mehu, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina saa olla tässä vaiheessa valuvaa, eli ei pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään liian velliä.


Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle pilkotut omenat.



Paista piirakka 200 C asteessa n. 20-30 min (uuneissa on eroja). Ripottele päälle ohut kerros kanelia.

Piirakka on parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen (päällinen on silloin ihanan rapea) vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.



A basic applepie fit´s wonderfully to the autumn season and it always works. At least with this recipe it really tastes sooo good! The recipe was originally a rhubarb-strawberrypie (wich is also very good) with wheat flour, white sugar and milk, but now I did it with apples and gluten-free flours, sweetened with stevia-sugar and instead of milk I used orangejuice.

Ingredients

175 g butter
1,5 dl sugar (about 1dl stevia)
3 dl flours
1 egg
0,75 dl milk or juice
1tea spoon baking powder
1 tea spoon vanilla sugar
2 small apples
Pinch of cinnamon

Melt the butter and mix it with the sugar. Add the flours (not the the baking powder). Add the flours slowly, so that the batter doesn´t get too dry at this point.

Take aside about  a coffecup from the batter, that will be used for the crust on the top of the pie. Add the egg, milk/juice, baking powder and vanilla sugar. Mix it thoroughly. The batter should be a bit runny at this point, so that it doesn´t stick on the sides of the cake tin, but still not too gruel.

Pour down the batter into the cake tin and sprinkle the apples on top of it.

Bake the pie on 200 C degrees for about 20-30 minutes (may differ between ovens). After that, sprinkle lighly with cinnamon on top.

The pie tastes best when it´s still warm and a bit crispy, with vanilla sauce or vanilla ice cream.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti